Prin piese de mobilier unice, concepute de designeri internaționali, brandul Joquer revendică luxul vieții de zi cu zi și plăcerea de a te bucura de momente memorabile, la tine acasă.

Joquer fabrică într-un mod artizanal și local, având grijă de cele mai mici detalii și creează un stil atemporal, capabil să te surprindă în fiecare zi.

Istoria brandului Joquer

Firma Joquer a fost înființată în 1984, de Pedro Carretero, ca o mică afacere de familie, activitatea sa inițială fiind axată pe producția de canapele, fotolii și articole auxiliare de tapițerie. Șase ani mai târziu, a început să-și exporte produsele în diferite țări din Europa.

În 1996 uzina de producție și sediul au fost transferate la Viladecans (un oraș de lângă Barcelona), unde a rămas și astăzi. Treptat, Joquer a început să lucreze cu designeri externi.

În 2012, Mario Ruiz, absolvent în design industrial la Școala de Design din Barcelona, a preluat departamentul de management creativ și a pus în implementare o nouă strategie care s-a încheiat cu un rebranding în 2017.

În timpul acestui proces de expansiune și evoluție, rădăcinile mediteraneene ale brandului Joquer au rămas intacte.

25 colecții de piele și țesături permit crearea unui număr infinit de versiuni

Folosirea celor mai bune materiale pentru a crea modelele Joquer le permite designerilor să se asigure că vor rămâne confortabile și noi, pentru mulți ani. Structurile sunt realizate din lemn și chingi elastice de diferite tensiuni care, combinate între ele, permit controlul confortului. Elementele metalice sunt acoperite cu un strat de grund pentru a preveni coroziunea și un strat superior de vopsea epoxidică care este rezistentă, chiar și în condiții de exterior.

Modelele produselor sunt tăiate cu o mașină digitală de tăiat, conform măsurătorilor exacte furnizate de client. După ce au fost tăiate, piesele sunt modelate manual cu cusături care împiedică uzura și asigură îmbinarea corectă, pentru a rezista în timp.

Spuma poliuretanică de diferite densități este folosită pentru a acoperi structurile și a umple husele scaunelor și pernelor, împreună cu o selecție de pene spălate și sterilizate. În cele din urmă, piesele sunt tapițate în funcție de alegerea clientului, cu o selecție de țesături din bumbac, lână, piele și fibre naturale care sunt fabricate în Europa, dând naștere unor modele unice, personalizate.

Colecțiile Joquer sunt proiectate ținând cont de 4 stiluri – singular, new classic, essential, cozy – limbaje diferite pentru utilizatorii și nevoile lor.

Stilul singular deschide ușa către o lume urbană de eleganță cosmopolită, fără a renunța la confort, în timp ce stilul new classic constituie o pasiune pentru reinventarea și revigorarea stilurilor clasice într-un mod creativ, contribuind cu soluții și elemente noi.

Stilul essential este un exercițiu de neutralitate și simplitate, care nu este influențat de modă, ce aduce în prim plan modele confortabile, practice, universale, care dau valoare versatilității.

Stilul cozy este destinat celor care iubesc plăcerile și senzațiile simple, care se înconjoară cu materiale naturale, moi, plăcute și sărbătoresc zilnic viața.

Joquer își pune experiența sa în serviciul sustenabilității. Folosește materiale de cea mai înaltă calitate și cele mai bune tehnici de cusut pentru a asigura produselor o durată lungă de viață. Pentru Joquer, durabilitatea este cea mai ecologică valoare.

Combinația dintre modernitate și tradiție artizanală constituie esența care se transmite în fiecare dintre produsele Joquer.

ARKIA© 2024