Fie că este sub formă de cameră separată sau un dulap cu compartimente, dressingul este o piesă de mobilier care merită toată atenția noastră. Pentru că un dressing bine organizat ușurează viața de zi cu zi: economisește timp, optimizează spațiul pentru a depozita mai multe haine, păstrându-le în același timp neșifonate.

Iată câteva idei de urmat pentru a profita la maximum de un dressing funcțional, adaptat nevoilor tale, în fiecare zi.

Optează pentru un dressing bine compartimentat.

Dressingul permite depozitarea optimă pentru ușurință și economisire de timp. Pe verticală, pe barele superioare, poți așeza pe umerașe rochii, bluze de damă, cămăși, sacouri, costume, paltoane, iar pe barele inferioare pantaloni și fuste. Așezate astfel, hainele nu se șifonează și rămân rapid accesibile la prima vedere.

Alegerea umerașelor merită puțină atenție. Optează așadar pentru umerase ergonomice din plastic sau lemn natural ori vopsit, dacă ai suficient spațiu. Umerașele din catifea, în schimb, împiedică alunecarea hainelor. În ceea ce privește umerașele retractabile, acestea se agață unul de celălalt și eliberează astfel din spațiu.

Dressingul poate fi disponibil la diferite înălțimi: înalt pentru rochii, salopete, pantaloni și înălțime mijlocie pentru piese scurte precum bluze, bluze, fuste, pantaloni scurți, veste, jachete (este necesară o înălțime medie de 110 cm pentru cămăși și jachete, 160 cm pentru paltoane și 130 cm pentru rochii).

Clasifică hainele.

În dressing poți să-ți aranjezi hainele după modul cum le porți: topuri în partea de sus, fuste și pantaloni la mijlocul înălțimii, pantofii jos. Dar poți decide să le clasifici și după tip: fuste, bluze, pantaloni, jachete, rochii, pulovere și topuri. Și de ce nu, după culoare: de exemplu,  toate hainele albastre (topuri, blugi etc.) la un loc, și, tot așa, jucându-te cu uni și imprimeuri, poți să reperezi și să-ți compui instantaneu ținuta zilei.

Pentru împăturirea și organizarea hainelor, alege metoda Marie Kondo.

Pentru sertare, împăturește teancurile de tricouri și topuri în patru, pentru a le depozita vertical, aliniate unul lângă altul.

Pune hainele deoparte la fiecare schimbare de anotimp.

Hainele purtate vara și iarna sunt diferite. Prin urmare, ele trebuie depozitate pe sezon și ținute la îndemână doar cele care sunt cu adevărat esențiale. Hainele din afara sezonului pot fi puse într-un spațiu suplimentar de depozitare, în spatele unui dressing sau sub pat. Hainele care nu vor fi purtate câteva luni, pot fi puse în huse respirabile pentru a favoriza ventilația și pentru a proteja cele mai delicate articole de praf și lumină. Poți opta și pentru saci de vidat haine, economisesc spațiu considerabil și nu le deteriorează.

Păstrează accesoriile mici în cutii.

Într-un dressing, unele accesorii pot fi greu de găsit din cauza dimensiunii sau formei lor. Acestea includ curele, eșarfe, cravate și chiar colanți. Pentru a evita această problemă, este indicat să le clasifici în cutii transparente. De asemenea, poate fi o idee bună să folosești etichete care indică conținutul sau să împarți cutiile după culoare. De exemplu, cele negre vor depozita curele, cele roșii vor fi pentru șosete, cele verzi pentru cravate etc.

Alege rafturile potrivite pentru pantofi.

Integrate în dressing, suporturile pentru pantofi pot fi glisante, extensibile sau stivuibile pentru a se adapta nevoilor tale.

Ia în considerare o iluminare adaptată.

În fața garderobei tale, uneori poți să vezi că îți lipsește foarte mult lumina. În acest sens, poți alege spoturi care să fie fixate pe partea superioară a fiecărui raft sau spoturi reglabile în partea de sus a dressingului. Nu este întotdeauna necesar să asiguri conexiuni electrice, întrucât acum există lumini alimentate cu baterii.

Nu în ultimul rând, ține cont că totul începe cu o sortare potrivită. Așa cum spune Marie Kondo, păstrează doar hainele care te fac fericit și de restul despartă-te fără regrete!

ARKIA© 2024