Fie că e vorba de un set de porțelan în care servești cafeaua cu prietenii, fie că e vorba de un tablou motivațional care te face să zâmbești dimineața sau de o lumânare cu parfum de eucalipt care îți deșteaptă toate simțurile, obiectele de design românesc îți oferă acel sentiment de” acasă” mai autentic decât oricând.

Iată câteva idei cu obiecte de design românesc care să-ți aducă bucurie și culoare în căminul tău: 

Lumânări cu iz de poveste

Sunt lumânări parfumate din ceară naturală de soia, cu arome diferite, care oferă experiențe olfactive din cele mai felurite.

De exemplu, Iz la apus este un amestec de ceară de soia mixată cu uleiuri parfumate –  frunze de tabac, condimente, citrice, lemn de santal, ambră, tonka, patchouli –  turnată manual într-un vas ambră din sticlă cu capac.

Iz seara târziu aduce în centru aroma de santal, frunzele de tabac,boabele de piper negru, ceaiul negru și moscul, în timp ce Iz ce deșteaptă simțurile are ca protagonist eucaliptul.

Aceste lumânări ne pot schimba radical starea de spirit, ne pot da acel gram de inspirație de care avem nevoie și, mai ales, ne pot transpune într-o amintire sau stare, fie că vorbim despre o vacanță, întâmplare sau un cumul de sentimente, a spus, fondatoarea acestui business, pentru platforma dichisar.ro.

Căni, farfurii, boluri și orice îți poate transforma experiența mesei în ceva deosebit, de la Mica Cera

Mica Cera este un studio de ceramică din București care lucrează piese din porțelan și produce manual ceramică funcțională și decorativă. Toate piesele sunt modelate și pictate manual prin diverse tehnici de lucru, iar la final sunt decorate cu aur coloidal sau platină.

Seturi din porțelan pentru servirea mesei, a ceaiului și a cafelei, corpuri de iluminat, mobilier pictat manual și accesorizat cu porțelan Wagner

Toate produsele Wagner Arte au în centrul lor porțelanul pictat manual sau decorat prin tehnica decalco. În ultima perioadă Wagner Arte a pus accentul pe produsele de lux, handmade și de serie mică, cu un grad mare de rafinament, adevărate piese de colecție care se pot transmite din generație în generație, iar comenzile pot fi personalizate.

Cu trecerea anilor, portelanul Wagner a căpătat noi valențe, prin asocierea cu alte materiale. Astfel, au fost create două linii originale de obiecte de iluminat: lampadarele formate din piese de porțelan suprapuse, încadrate în alamă și tablourile Photophore din porțelan pictat și încastrat în lemn de esență prețioasă.

Obiecte cu citate motivaționale Liliana Arnaut Art

Conceptul, unic în România, îmbină pasiunea pentru artele plastice cu literatura motivațională. Pasteluri, fragmente de natură, cuvinte pozitive, toate sunt așezate cât mai armonios pe planșă în acuarelă, acrilic sau tempera.

Liliana Arnaut pictează în acuarelă și prin intermediul celor mai noi tehnologii de imprimare și își transformă lucrările în produse și accesorii inspirate: sacoșe, căni, tricouri, tablouri, semne de carte, brelocuri, coastere, broșe, semne de carte, puzzle-uri, mouse pad-uri, felicitări și multe altele.

Vaze din porțelan Diana Cojocaru

Vazele sunt meticulos realizate în ediții limitate și fiecare vază este o piesă unică, lucrată din porțelan, sculptată și pictată cu detalii din aur. Face parte din filozofia brandului ca piesele să fie create de un artist, să fie originale, cât mai variate și atent lucrate, astfel devenind opere de artă în adevăratul sens al cuvantului. Picturile sunt inspirate din natură – din petale, din frunze și flori, din texturi și forme ce doar natura poate să le creeze.

ARKIA© 2024