Culori vibrante, modele psihedelice și o atmosferă boemă – anii ’70 și-au pus cu siguranță amprenta în lumea decorului. Acest deceniu marcat de muzica disco, cultura hippie și de pantalonii evazați, încă ne seduce, 50 de ani mai târziu. Fie că e vorba despre materiale, imprimeuri sau culori, multe elemente ale anilor ’70 (un amestec de nonconformism și confort) sunt în tendințele actuale din designul interior.

1. Mobilierul din răchită sau ratan

Deși datează din antichitate, mobilierul realizat din materiale precum trestie și salcie a fost extrem de popular în anii ‘70. Aspectul său ușor și relaxat atrage și astăzi, iar piesele din ratan și răchită sunt din nou la mare căutare. O opțiune potrivită este mobilierul de accent, cum ar fi un fotoliu sau un scaun suspendat în formă de ou, ambele în tendințe acum 50 de ani și astăzi.

2. Accentul pe textură

Textura este cheia pentru a recrea un aspect retro. Materialele tactile (cum ar fi macramé-ul, mocheta și țesătura bouclé) pot fi integrate cu ușurință în mijlocul mobilierului tău contemporan.
Macramé-ul a fost nebunia creativă a anilor 1970. Folosit pentru orice, de la suporturi pentru plante la artă decorativă de perete, a fost și este încă o modalitate excelentă de a adăuga textură și culoare oricărei încăperi.

3. Culorile retro

Nu mai e nevoie ca sufrageria ta sa fie în întregime albă, culorile strălucitoare și îndrăznețe – precum verdele avocado, roșul teracotă, portocaliul ars, galbenul muștar și trandafirul prăfuit (da, culoarea băii bunicii tale!) au revenit la modă. Dacă nu vrei să te angajezi într-o paletă complet retro, ia în considerare câteva perne din catifea galben muștar sau un abajur verde avocado pentru a introduce această tendință în livingul tău. Maroul cu derivatele lui brune devine noul negru.

4. Catifeaua

Un material foarte popular în anii ’70, catifeaua, revine în prim plan.

De la canapele retro și îndrăznețe până la o pernă colorată, catifeaua este o modalitate excelentă de a adăuga textură și lux sufrageriei tale.

5. Tapetul

De la cel floral supradimensionat până la modele geometrice texturate, tapetul este din nou la modă.

În plus, este o modalitate excelentă de a folosi spațiul gol și de a adăuga personalitate oricărei încăperi. Poți opta pentru un tapet floral alb-negru care să îmbine stilul retro cu cel modern.

6. Terrazzo

Acesta este un compozit format din așchii de materiale precum marmură, cuarț, sticlă (și altele), iar popularitatea sa a marcat anii ’70.

De la pardoseală până la blaturi, terrazzo rămâne astăzi un element de decor pentru casă potrivit pentru toate gusturile.

7. Animal print

Revenirea la sufrageria anilor ‘70 nu este completă fără un covor cu un imprimeu animal print, fie că e vorba de zebră, leopard sau tigru. Această piesă de decor funcționează cu orice stil de casă, de la modern până la boem. Optează pentru un covor din piele artificială de zebră, mai ales într-o cameră minimalistă.

8. Iluminare retro

Înlocuiește corpurile de iluminat moderne cu cele inspirate din anii ’70. Caută corpuri de iluminat cu finisaje lucioase sau siluete geometrice îndrăznețe, cum ar fi lămpile sub formă de ciupercă. Impactul crește dacă iluminarea contrastează cu stilul existent al spațiului.

Nu în ultimul rând, combină tendințele de design din anii ’70 cu un alte stiluri pentru a obține un aspect personalizat. Începe cu accente ușor de schimbat, cum ar fi încorporarea abajururilor din ratan sau a unui mini-tapet de macrame; aceste schimbări vor face ca un spațiu contemporan să aibă un vibe modern și boem… sau mai bine zis: GROOVY !

ARKIA© 2024