Când vorbim despre gadgeturi pentru casa ta, există deja de mai bine de 10 ani o întreagă industrie care se dezvoltă cu pași rapizi.
Faptul că în anul care a trecut am fost nevoiți să trăim mai mult în casă și să folosim tehnologia pentru a comunica, achiziționa, a ne distra, a învață, a socializa, etc, a făcut ca piața gadgeturilor să devină mult mai solicitată.
Ce a adus nou 2020 și ce devine trend în 2021?
Proiectoarele portabile cu difuzoare Bluetooth încorporate, MicroLed TV-uri, purificatoarele de aer, cănile inteligente, sistemele de control al temperaturii și umidității, sterilizatoare portabile UV.
Criză mondială de sănătate pe care am experimentat-o și pe care o trăim în acest moment a făcut mult mai conștientă lumea de necesitatea igienei și, prin urmare, cultură dispozitivelor și gadget-urilor reflectă acest lucru.
IoT
A explodat industria Internetului obiectelor (IoT) – o componentă cheie a automatizării caselor și a caselor inteligente ce produce interconectarea prin internet a majorității dispozitivelor din casă noastră- ceasuri, difuzoare, lumini, sonerii, camere, ferestre, jaluzele, încălzitoare de apă caldă, electrocasnice, ustensile de gătit. Aceste dispozitive pot astfel să comunice, să vă trimită informații și să vă preia comenzile.
Afară este frig, dar în interior te bucuri de filme și socializare pe ecrane mari, în timp ce bei ciocolată fierbinte din cana inteligentă și respiri aer purificat.
Nu putea să devină mai mult ”gadget” decât atât!
Proiectoarele portabile cu difuzoare Bluetooth
Proiectoarele portabile cu difuzoare Bluetooth încorporate cântăresc foarte puțin, sunt elegante și compacte și oferă o calitate a imaginii frumoasă pentru orice tip de conținut – filme, jocuri etc.
De asemenea sunt durabile, consumă foarte puțină energie și se deplasează cu ușurință dintr-o cameră în altă sau chiar pot fi luate afară pe terasă, balcon sau în grădină.
Proiectoarele portabile din nouă generație conțin o mulțime de tehnologie într-o formă miniaturizată și compactă și merită atenția dumneavoastră.
Un alt aspect pozitiv al acestor noi tipuri de proiectoare este acela că nu aveți nevoie de un ecran, ci doar de un perete disponibil pentru a proiecta filmul preferat.
Astfel scăpăm de impunătorul ecran care, de cele mai multe ori, nu își găsește locul potrivit în ambianța camerelor și, mai ales, țînând cont de trendurile anului 2021 în design, ne dau posibilitatea să transformăm camerele în funcție de nevoia de moment – sală de cinema, spațiu de conferințe, spațiu de relaxare, fără a face prea multe eforturi.
Televizoare cu tehnologie MicroLED
Nouă generație de televizoare cu tehnologie MicroLED, cu posibilitatea de a avea ecrane separate pentru a va permite să partajați televizorul cu mai mulți membri ai casei pentru a viziona știri și filme în timp ce utilizați alte aplicății.
Pe lângă calitatea excepțională a imaginii și a sunetului, aceste noi ecrane au și un design adaptat cerințelor de design – de cele mai multe ori sunt fără ramă și fără elemente care să deranjeze din punct de vedere estetic – devenind astfel mult mai ușor de integrat în ambianța dorită.
Telecomenzile universale
Pentru mulți dintre noi și mai ales pentru noi – designerii, telecomenzile ocupă prea mult spațiu și nu aduc nici un aport estetic interioarelor pe care încercăm să le creăm sau în spațiul în care locuim.
Trăim într-o perioadă în care frigiderele și cuptoarele cu microunde au telecomenzi, ca să nu mai vorbim de televizor, aer condiționat și cine știe ce altceva.
Astfel a devenit mult mai utilizat sistemul telecomenzilor universale – un «box» compact, independent, cu Bluetooth, NFC și Wi-Fi ce se leagă și comunică cu telefonul tău, pentru a-l transforma într-o telecomandă pentru aproape orice dispozitiv de casă.
Dezinfectant și încărcător wireless
Expunerea la lumină ultravioletă a fost utilizată pentru igienizarea lucrurilor la scară industrială de zeci de ani sau mai mult. Mulțumită adaptabilității tehnologiei la necesitățile de zi cu zi, acum avem camere compacte de igienizare UV de dimensiunea unei mici cutii de cablu sau a unui modem.
Acestea se deschid astfel încât să puteți pune telefonul sau orice alt dispozitiv care să încapă în interior (ceasuri inteligente, căști și diverse carduri etc) și…surpriză! În timp ce se sterilizează, se și încarcă wireless!
Odată ce dispozitivul este introdus în aparat, se apasă un singur buton și dezinfectantul distruge până la 99,9% din microbii care existau anterior pe telefonul tău sau pe alt obiect.
Este un gadget foarte util în această criză sanitară și din punctul nostru de vedere foarte potrivit și din punct de vedere vizual – nu mai vedem cabluri și încărcătoare peste tot.
Acestea sunt recomandările noastre pentru gadget-uri în care este indicat să investim în viitorul apropiat, pentru liniștea și comoditatea căminului nostru, dar și pentru a ne crește productivitatea, dacă tot lucrăm de acasă!
Micro grădini
Pentru majoritatea locuitorilor din oraș, grădinăritul nu face parte din lista de activități facil de realizat.
Cu toate acestea, cu ajutorul tehnologiei, grădinăritul interior nu este doar un hobby viabil pentru orășeni, spațiul și timpul nu mai sunt o preocupare majoră. Chiar și lipsa totală a oricăror abilități de grădinărit sau chiar a solului nu mai este o preocupare datorită noilor inventii.
Sistemele sunt variate si vă permit să creșteți fie din răsaduri, fie direct din semințe. Odată ce ați început să plantați, aplicația și sistemul gadgetului respectiv vor controla întregul proces de creștere. Majoritatea sunt sisteme hidroponice, ce au nevoie de foarte puține îngrijiri.
https://www.getdatgadget.com/list/10-best-indoor-gardening-gadgets/
Tu ce gadget-uri ai integra în casa ta?